Header imageHeader image
  Vissza ::
   
 

 

 

Header image

BELVÁROSI ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA
MŰVÉSZETI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK TALÁLKOZÓJA
„VARÁZSKRÉTA”

 

2012. május 11-én megrendezésre került a Varázskréta elnevezésű programunk, melyen a BELOVÁ öt tagintézménye vett részt. A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekekkel felfedeztessük a társművészetek közötti összefüggéseket.

 

Header image

A megnyitót követően közel száz tanuló élhette át a közös éneklés adta önfeledt örömet. Bárdos Lajos Rétre hívó c. műve csendült fel több változatban. Először a Damjanich János Általános Iskola furulya együttese varázsolta elő hangszerén a dallamot, majd az öt iskola összesített énekkara énekelte közösen az első versszakot. Ezt követően minden kórus a saját maga által írt szöveggel dalolt. Végezetül kánon formájában is elhangzott a mű. Emléklappal köszöntük meg az énekkarok munkáját, szereplését.

 

     
Header image  
Header image
     

Összes képhez >

           Az éneklés után a Béke Általános Iskola udvarán négyfős csapatok kreatív ötleteiket valósíthatták meg az aszfalton. Illusztrációt kellett készíteniük a dalhoz. A színes krétarajzok témájának kapcsolódnia kellett az ének szövegéhez. Az értékelést szakértő zsűri végezte, az Ifjúsági Otthon művészeti tagozatának munkatársai. Szakmai tanácsokkal is ellátták a rajzolókat és felkészítő tanáraikat. Első helyezett a Béke Általános Iskola, második a Magyar Ilona Általános Iskola, harmadik a Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata lett. A díjazottak oklevelet kaptak, és tárgyjutalomban részesültek, melyet a KMJV támogatta a Városi Támogatási Program keretében.
           A délután jókedvűen, vidáman zajlott, a gyerekek lelkesen vettek részt a program minden mozzanatában.
           Reméljük, jövőre is lehetőségünk lesz a rendezvényt megszervezni és lebonyolítani.

 

Header image

 

Header image