Header imageHeader imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
Óvodások az iskolánkban
 
 
Image 1
 
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

Header image

 

Header image

Header imageHeader image

Iskolanyitogató

Az első iskolanyitogató foglalkozás november elején került megrendezésre iskolánkban. Emese néni egy számolgatós foglalkozást tervezett a kicsiknek. A ,,Kavicsmese” szolgált alapjául az ötletnek. A tanító nénik az osztályteremben a kavicsokkal rakták ki az utat, mellyen az ovisoknak végig kellett menniük. Ezen úton juthattak el hét állomásra, ahol játékos feladatok vártak rájuk. Az egyes állomásokon, ha jól megoldották a feladatokat, jutalmul kavicsokat húzhattak és gyűjtögethettek az erszényükbe.

Az első állomáson, vagyis a Csiga állomáson négy csigatesónak kellett segíteni és olyan gombákat válogatni, amilyen a házukon van. Pl.: háromszög, pötty, szív…

A második állomás a Sün Család elnevezést kapta. El kellett a sünöket rejteni az avarban, hogy téli álmot alhassanak. Annyi levelet kellett rárakniuk, amennyi tapsot hallottak.

Header image

A harmadik állomás neve: a Madárkák. Itt madárodút kellett építeni a logikai lapokból. A minta alapján ugyanolyan színű, formájú házikót építettek a gyerekek a színes lapocskákból.

A negyedik állomást Béka ugribugrinak nevezte el Emese néni. Ezen a helyen annyit kellett ugrálniuk a piciknek a békákkal amennyi koppintást hallottak.

Az ötödik állomáson, vagyis a Cicajáték állomáson kosárba kellett célozniuk az ovisoknak a cicák labdájával.

A hatodik állomás a Medvecsalád állomás volt. Itt egy táncházban kellett ropniuk a gyerekeknek a macikkal a megadott lépéseket, amelyeket Ildikó néni mutatott be.

A hetedik állomás Renáta néni vezetett, ahol egy kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Kavicsból és papírból baglyot készítettek, amit emlékül haza is vihettek a begyűjtött kavicsokkal együtt. Erről a szombat délelőttről mind a gyerekek, mind a tanító nénik hatalmas élményekkel gazdagodva mentek haza.

Ezúton szeretném megköszönni Emese néni segítségét a cikkem megírásában!!!

                                                                                                          Rádi Fanni 7.a 

 

Rádi Fanni 7.a

 

Header image

 

Header image

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Header image Header image Header image