Header imageHeader imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
"Kecskemét Város Polgára Leszek"
 
 
Image 1
 
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

Image 1

"Kecskemét Város Polgára Leszek" vetélkedő

19. döntő

Március 16-án került sor az idei Kecskemét Város Polgára Leszek városismereti verseny döntőjére, amit immár 19. alkalommal rendeztünk meg a Béke Iskolában. Hosszú hónapok óta készültünk erre a napra, nem csoda hát, hogy óriási volt az izgalom a tanáriban. Mivel mindenki a tökéletességre törekedett, szépen „kifodrászolva”, ünneplőbe öltözve vártuk a vendégeket és a versenyzőket. Volt aki kávéval, volt aki nyugtatóval kezelgette túlhajszolt idegeit.  Terítettünk, lakberendeztünk, díszítgettünk az utolsó pillanatig, míg meg nem érkeztek az első vendégek. A csapatok  Szilvi néninél rögtön sorsot húztak, ki melyik asztalnál foglalhatja el a helyét.

 

Image 1

Image 1
Image 1
Image 1

 

Image 1

Image 2 Image 2

   
KVPL 01 Film 1.>
KVPL 02 Film 2.>
KVPL 03 Film 3.>

KVPL 04

Film 4.>

KVPL bemutató film

Film 5.>

 

Versenypercek

 

Film 6.>

Mesterségek 1. Film 7.>
Mesterségek 2. Film 8.>
Mesterségek 3. Film 9.>
Mesterségek 4. Film 10.>
Mesterségek 5. Film 11.>

 

Eredményhirdetés

 

Film 12.>

 

Megjöttek a Bányai Júlia Gimnáziumból (felkészítő tanár Borzákné Nacsa Mária), a Móricz Zsigmond Általános Iskolából (Kádár Ildikó), a Lánchíd Utcai Általános Iskolából ( Vinkóné Lakatos Rita) , a Vásárhelyi Pál Általános Iskolából (Terbéné Garajszi Anikó), a Magyar Ilona Általános Iskolából (Keskeny Erika és Turainé Lovász Márta), és a Református Általános Iskolából (Telekes Tamás).
Miután Lilla néni köszöntötte a megjelenteket, Zsuzsa néni kiosztotta a képzőművészeti verseny díjazottjainak járó könyvjutalmakat. Meg is érdemelték, mert  csodálatos  alkotásokat küldtek.
A hagyományos harangjáték után Mák Kornél alpolgármester úr megnyitotta a versenyt. A hangulatot megalapozandó, meghallgathattuk Szilágyi Áron bemutatóját, aki a Bozsó Hangszergyűjteményből fantasztikus instrumentumokat hozott el hozzánk.
Ráhangolódásként végignéztük azt a kisfilmet, amelyet Anett néni készített a versenyév összegzésére.

 

Image 1


Ezután megkezdődött a csapatverseny, ahol változatos feladatok segítségével mérhették össze erejüket a döntőbe jutottak. Jeleneteket adtak elő a régmúlt idők felidézésére, totót oldottak meg, tájfutottak az udvaron, képeket kellett felismerniük, sőt rap stílusban kántálniuk. Állták a sarat hősiesen, rendkívül felkészülten és nagy lelkesedéssel küzdöttek. Nehéz dolga volt a zsűrinek – Székelyné Kőrösi Ilona, dr. Sárközy István, Császár Cirillné, Tóth Lászlóné és Gyimesi András – de szerencsére ők is a helyzet magaslatán álltak.
Végül kialakult a sorrend: harmadikok lettek a bányaisok, másodikok a refisek, elsők pedig a vásárhelyisek.
A verseny végén dr. Zombor Gábor , városunk polgármestere köszöntötte a győzteseket, és adta át nekik a díjakat. Vigyázzatok a vándorserlegre, jövőre 20-adszor is megküzdhettek érte!

 

 

 

 

 

 

 

 
  Header image Header image Header image