Header imageHeader imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
"Kecskemét Város Polgára Leszek"
 
 
Image 1
 
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

Image 1

Képek >

Szárnyaló tehetségprogram (KVPL 2013)

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal karöltve szervezte városi versenyét a Béke Általános Iskola. 18. alkalommal rendezték meg a Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti, és műveltségi verseny döntőjét, ahol a repülőbázis tisztjei is segédkeztek

 

Image 2 Image 2

Image 1

Az idei versenyév mottója a „Kecskemét a tornyok városa” volt, melyen két korcsoportban 29 csapat versenyzett.
A rangos verseny kezdetekor az alsós és felsős diákok kilátogattak a reptérre, és megismerkedtek működésével, a történeti relikviákkal, és az irányító torony rejtelmeivel. Az írásos fordulók során megemlékeztek Kodály Zoltán születésének 130. évfordulójáról, s népdal illusztrációkat készítettek, elmélyültek a város templomainak világában, és idegen nyelv tudásukat próbára tették a bábeli zűrzavarban. Idén is meghirdették a képzőművészeti kiállítás pályázatát. A vállalkozó szellemű alkotók valamely vallási szimbólum felhasználásával látványos, színes üvegablak-tervet készítettek, szabadon választott technikával. A felsős 23 csapatból hat képviseltette magát a március 27-i döntőn, amely a már jól megszokott tehetségfejlesztő, kreatív, gyermekközpontú feladatokra épült. A diákok a lexikális tudás mellett tornyot építettek, dramatikus játékot adtak elő, énekeltek, tájfutáson vettek részt.


A mindenki számára érdekes, értékes, és jó hangulatú döntőt a „Kecskeméti Eiffel Tornyok” a Bányai Júlia Gimnázium csapata nyerte meg, így a vándorserleg birtokosai ők lesznek egy éven át.
Az eseményt egy, a diákok gondolataival megtöltött időkapszula jelképes átadása zárta, melyet Zombor Gábor polgármester vett át a város nevében.
Köszönjük a város és partnereink támogatását.

Image 1

Képek >

 

Image 2 Image 2

Image 1

 

Image 2 Image 2

Image 1

Image 1

 

Image 1

Képek >

Image 1

 

Image 2 Image 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Header image Header image Header image