Header imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
TÁBOROZÁS
 
 
Image 1
 
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

Alkotótábor a Mátrában

2023.

Header image

Header image

Header image

Parádi alkotótáborunk, amely a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonának fő szervezésében valósult meg, idén nyáron a gyerekek lelki egyensúlyára helyezte a hangsúlyt az képzőművészet eszközeivel, hiszen az alkotó tevékenységnek köztudottan gyógyító hatása van. Az alkotás nagyszerű önkifejezési mód, amellyel a felszínre juttathatjuk az érzéseinket, a legmélyebbeket is. Mindegy, hogy milyen alkotó tevékenységet választunk, a lényeg, hogy meglássuk, majd megtaláljuk benne önmagunkat. Éppen ezért tűztük ki célul, hogy a gyerekek tapasztalják meg,  mennyire jó dolog belemerülni a munkába, és mennyire ki tudja kapcsolni az elmét is egy-egy alkotási folyamat.
Az erdő közepén elterülő tábor lehetőséget adott arra is, hogy az alkotásban való elmerüléshez a természet erejét is segítségül hívjuk.

Header imageHeader image

Header image

Ebben a szellemiségben telt el az egy hetes alkotómunka, melynek során fő szempont volt az elmélyült alkotás, a „lélekgyógyítás”.
A különböző alkotó foglalkozáson kis csoportokban vettek részt a gyerekek – párhuzamosan egy időben – a tábor különböző helyszínein. A gyerekek elmélyülhettek a festészetben, fotó művészetben, kézműves tevékenységekben, nemezelésben. Az alkotás mellett sokat játszottunk és kirándultunk.  Műveinket megcsodálhatják majd az érdeklődők októberben nyíló kiállításunkon, amelynek a Hírös Agóra Diákgalériája ad otthont.

Polyák Emese, tanító, az iskola kerámia műhelyének vezetője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Header image Header image Header image